Portrait of waiter standing in front of chefs holding pizza in professional kitchen

Bezpečně na veletrh: FOR GASTRO & HOTEL pomůže „nakopnout“ obor pohostinství

v PROFIZÓNA

Jubilejní desátý veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL se koná ve dnech 1. až 3. října 2020 na výstavišti PVA EXPO PRAHA. Letošní ročník bude klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy v oboru, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i širokou veřejností. Již tradičně představí novinky a technologie oboru a pomůže s restartem pohostinství v Česku. Letňanský areál se navíc proměnil v zónu s maximální bezpečností a je plně připraven zajistit bezpečí a komfort návštěvníků i vystavovatelů.

Haly areálu i okolí budou vybaveny navigačními systémy a navýší se počet obslužného personálu pro maximální komfort návštěvníků i vystavovatelů. Vzhledem k modernímu vybavení hal a jejich prostupnosti bude ve vnitřních prostorách zajištěn přísun čerstvého vzduchu, nikoliv pomocí recyklace vnitřního vzduchu. „Z důvodu určeného maximálního počtu osob v jednotlivých sektorech v jeden okamžik jsou v prostorách instalovány technologie mapující aktuální množství lidí v určeném prostoru. Změní se i rozložení expozic uvnitř hal, kdy budou pro zvýšení bezpečnosti rozšířeny uličky v hlavních průchozích koridorech i v bočních sekcích mezi stánky,“ řekl výkonný ředitel ABF, a.s. Martin František Přívětivý.

A už jste četli tohle?  Pohanka jako SUPERPOTRAVINA: Jídlo chudých zažívá RENESANCI

Součástí nového vybavení areálu jsou i stojany s dezinfekcí rukou, oproti standardnímu režimu budou častěji dezinfikovány i prostory výstaviště. Pro kontrolu dodržování povinnosti pohybovat se v prostorách se zakrytými dýchacími cestami bude určena skupina koordinátorů vstupů do areálu, ale i ve vstupních a výstavních halách. Možnost zakoupit si roušku bude i přímo na výstavišti. Vstupenky je možné pořídit z pohodlí domova na www.vstupenky-pva.cz.

Aby měli profesionálové z oboru pohostinství zajištěn co největší prostor pro svá jednání zásadní pro znovuoživení svého podnikání, první dva dny veletrhu budou přístupné především B2B klientele po předchozí registraci.

Letošní ročník akce se bude odehrávat ve dvou halách výstaviště. Hala 1 bude patřit společnostem a produktům z oblasti gastronomie. V sektorech A + B Haly 5 se představí nejvýznamnější firmy z odvětví hotelnictví, prezentovat se budou také designéři navrhující vybavení interiérů a k vidění bude i ukázková hotelová recepce, lobby bar a pódium s doprovodným programem. V PVA EXPO PRAHA se také v rámci prvního dne akce 1. října opět uskuteční největší odborné setkání KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, kde budou pro profesionály z oboru přednášet uznávaní odborníci. Hlavním tématem kongresu bude aktuální „Nová éra pohostinství: Jak oživit svůj podnik?“.

A už jste četli tohle?  Pilsner Urquell představil nový koncept restaurací pro zahraniční trhy

V hotelové sekci stojí za zmínku například přednáška Ivy Bastlové s názvem Hotely: DESIGN x NE-DESIGN x REDESIGN, přednáška Marketingové kanály pro hotely nebo Profesionální úklid hotelů či představení IT systémů a nových technologií využitelných pro toto odvětví.

V Hale 1 bude připravena GASTRO TOUR – programová zóna představující novinky a trendy oboru, ale také například špičkové šéfkuchaře a jejich práci. V Kongresovém sále Vstupní haly II se uskuteční již zmíněný největší odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL dne 1. října. Více informací na www.for-gastro.cz.