Blbuvzdorné pečení: Tuhle BUCHTU zvládnou i CHLAPI amatéři

v RECEPTY

I když se síly v kuchyni poslední léta pomalu vyrovnávají, pečení je přece jen oblast, která většině mužů-kuchařů zůstává ještě stále zapovězená. Někde se ale začít musí, že? Přinášíme recept na lahodnou buchtu, kterou zvládne i úplný začátečník.

 

 Banánová buchta krok za krokem

Suroviny na 1 formu: 170 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 170 g moučkového cukru,1 banán, 4 vejce, 6 lžic zakysané smetany, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky máku, špetka soli, 340 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 6 lžic krupicového cukru, 3 lžíce strouhanky nebo mletého kokosu, 1 balení hotové bílé polevy

Krok 1 a 2

V mixéru vyšleháme rostlinný tuk nakrájený na menší kostky společně s moučkovým a vanilkovým cukrem, dokud není směs hladká. Postupně pak přimícháváme žloutky.

Kroky 3, 4 a 5

V misce metlou vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Do těsta přidáme mouku a opatrně zapracováváme tuhý sníh. Když jsou ingredience promíchány, přidáme banán nakrájený na plátky a mák.

Krok 6

Těsto vlijeme do dortové formy, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo strouhaným kokosem. Pečeme 30 minut na 170 °C. Na závěr koláč ozdobíme rozehřátou hotovou polevou a posypeme mákem.

A už jste četli tohle?  POTVRZENO inspekcí: Nejméně pochybení mají tuzemské POTRAVINY!

Doba 40 minut

 Foto Hera