Čím osvěžit LETNÍ TABULI? Zkuste „Punčochářovic“ melounovou polévku!

v RECEPTY

Jan Punčochář patří k nejzkušenějším českým šéfkuchařům a jeho kuchařské nápady vždy stojí za povšimnutí. Například rychlá letní lahůdka – melounová polévka. Jak si tuto gastronomickou vychytávku připravit i doma?

Šéfkuchař Jan Punčochář měl deset let na starosti prestižní restauraci Le Terroir, odkud přešel do nově otevřené restaurace Grand Cru a vlastní restauraci U Matěje otevřel na pražské Hanspaulce. Naprostou dominanci potvrdil v anketě Zlatý kuchař, když zvítězil potřetí v řadě. My si představíme jeho recept na melounovou polévku. Proč zrovna tuhle exotiku? Sezóna melounů je v plném proudu a tento chuťový zážitek připraví opravdu každý. Stačí rozmixovat několik ingrediencí a máte dokonalou polévku, která je navíc plná vitamínů.

Letní studená polévka z melounu

Ingredience: 350 g melounu, 30 g cukru, špetka soli, 100 g rajčat, 50 g jahod, 30 g ostružin, šťáva z 1 ks citronu

Postup: Vše rozmixujte a na talíři ozdobte ovocem dle libosti, na závěr zakápněte olivovým olejem.

 

Jan Punčochář se v roce 2019 stal také ambasadorem skupiny Veolia. „Bez kvalitní vody z kohoutku si svůj život nedokážu představit. Není to jen plácnutí do vody, celá moje kariéra je s kohoutkovou propojena. Když vařím pro své hosty v restauraci nebo pro rodinu doma, používám jen kvalitní suroviny a stejné nároky mám i na vodu. Nezáleží na typu kuchyně, bez ní to prostě nejde. V kuchyni je nepostradatelná i pro výrobu ledu pro správné a bezpečné zachlazení surovin. V restauraci ji nabízím hostům, neovlivní chuť jídla, dá ji naopak vyniknout. Kohoutkovou pijeme i doma, chutná mi víc než balené vody,“ říká Jan Punčochář.

A už jste četli tohle?  10 POTRAVIN, kterými KUCHAŘI naše POVADLÁ TĚLA vzpruží a nadopují

Foto a zdroj: Veolia