Kam na (nejen) kreolské speciality? Slavná La Bodeguita del Medio představila nové menu

v PROFIZÓNA

La Bodeguita del Medio je vyhlášená nejlepším mojitem široko daleko. Tím to ovšem nekončí. Neméně zajímavá a kvalitní tu bývá i nabídka pokrmů. V těchto dnech šéfkuchař Michael Simon připravil nové menu, které se orientuje nejen na kreolské speciality. Jakými novinkami láká zákazníky?

Jednou z novinek zdejšího menu je KUŘE AL AJIBE. Kdo nezná, na první pohled pochopí. Na talíři se rozkládá polovina kuřete pečeného s kostí, marinovaného v citrusových plodech s morro y cristiano congri, které doplňují smažené lupínky z juky.

Z předkrmů stojí za to zmínit chobotnicové carpaccio s limetkovou emulzí, polníčkem, chilli a křupavou bagetkou. Báječný zážitek na talíři. Když se posuneme k hlavním chodům tyčí se tu hned několik gastronomických celebrit. „V první řadě je tu chod pro milovníky bifteků ze svíčkové v podání s mačkanými máslovými bramborami s parmazánovo-šafránovým čipsem a pepřovou omáčkou. Milovníci kachního prsa jistě zvolí tento pokrm v úpravě se šalvějí, parmazánovým rizotem s lanýžovou esencí a telecím glazé. Dalším chodem, který nikde jinde nedostanete, je jihoamerická svíčková rozkrájená na kousky a grilovaná s kaktusem, šalotkou, chilli, česnekem, mladými bramborami a špenátem, doplňující česnekový dip s tortillou,“ dodává šéfkuchař Michael Simon, který působí v gastronomii již více než 20 let. Přes La Casa Argentinu, La Bodeguita del Medio Budapešť zakotvil v pražské pobočce. Rád kombinuje tradici s moderními kulinářskými styly.

A už jste četli tohle?  Už nikdy FRONTA NA PIVO na velké akci? Radegast testuje VÝČEPNÍ revoluci

Rybí nabídka je v La Bodeguita del Medio také široká. Filet z lososa tu servírují v doprovodu fenyklovo-kapustové ragout na bílém víně s grilovanou kukuřičnou polentou. Kdo má raději tuňáka, přijde si na své ve variaci filetu na grilu s koriandrovou rýží, salátem z řas wakame a žlutou rýží. Salátová část má svou superstar v podobě kozího sýru s grilovanými žampiony a pancettou na salátu z radicchia, polníčku, variací listových salátů, a to vše dovršené jemným dresinkem a pitou.

Nechybí ani výběr dezertů. „Sladkých teček na menu je více. Osobně bych rád doporučil svého favorita v podobě mraženého kokosového parfait s ananasovým chutney a kubánským rumem,“ s úsměvem říká šéfkuchař Michael Simon.