OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kam v Praze (nejen) na zvěřinu? Chuťový i vizuální zážitek slibuje DEER

v GASTROLIFESTYLE

Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru Prahy. Asi 300 metrů od Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která vyniká nad všemi ve městě. Restaurace DEER si zakládá na zvěřině, která souzní s interiérem samotné restaurace, ale nyní se profiluje ještě více do detailu.

Novým impulsem ve vyhlášené restauraci je nový šéfkuchař Lubomír Dolejš. Díky diplomatické práci obou rodičů žil v New Yorku a poté ve Vídni. Po návratu domů se rozhodl vystudovat kuchařinu. První práce, která ho velmi ovlivnila, byla v Restaurantu Šípek Bistrot, kde tehdy působil Miroslav Kalina. Právě on a hostující michelinský šéfkuchař pomohli Lubomírovi zcela pochopit krásu kuchařského umu. Poté následovaly pracovní zkušenosti ve zvučných podnicích jako U Malířů či v Obecním domě.

Lubomír Dolejš

Nyní zakotvil v restauraci DEER a změnil celé menu k obrazu svému. Zvěřina má své místo v české i francouzské kuchyni. Lubomír Dolejš miluje právě tyto kulinářské styly, tedy zvěřina je stále signature a utváří profil celé restaurace. Menu doplňují moderní pokrmy s vlastnoručním rukopisem a nevšedním stylingem, který si Lubomír osvojil při mnohých cestách do zahraničí, jelikož právě cestování je jeho velkou vášní. Všechny položky od předkrmů po dezerty mají jedno společné, a to kvalitní a čerstvé suroviny.

A už jste četli tohle?  Skvělé ZPRÁVY OD BARU: Přeplácaným KOKTEJLŮM ODZVONILO! Koukejte, co teď letí…

Předkrmy nově například zdobí carpaccio z daňka, ale vyberou si tu i ti, kteří zvěřině zrovna neholdují. Mezi saláty stojí za zmínku salát s wakame a tuňákovým tataki. Polévky doplnila oblíbená staročeská kulajda, sekci domácích těstovin rozšířily třeba linguine s mořskými plody. Milovníci rýže ocení rizoto s prsem perličky a zvěřinové signature menu hrdě zdobí dušená kančí kýta na víně a šípkách. Kdo holduje mořské nabídce jistě jeho oko zaostří na grilovaném chapadlu z chobotnice. Komu tluče srdce pro zvěřinu, neměl by tento podnik na svých gastronomických toulkách rozhodně minout.