KAM ZA GURMÁNSKÝM ZÁŽITKEM? Třeba na show s chutí moře

v AKTUÁLNĚ

Už 15. listopadu se uskuteční gastronomická show plná mořských chutí. Kde? Ve známém podniku PRU58 v Praze. Je to nejrozkvetlejší restaurace v České republice, která svým interiérem konkuruje botanickým zahradám a svými chutěmi je hodná michelinského průvodce.

Právě zde se v úterý 15. listopadu od 18:00 budou podávat chody s mořským nádechem a show zároveň. Bude možné degustační formou ochutnat Ústřice Josephiné z rodinné farmy Gillardeau, které vynikají extrémní masitostí a vyváženou sladko-slanou chutí nebo Humří bisque dovezené přímou linkou z Kanady, které doprovází jemný krémový bisque s krabím masem a fenyklem. Případně by mohly zaujmout fritované Baby kalamáry v podobě ála hranolky s dipem, které následuje grilovaná Chobotnice Tako s mrkvovým pyré, bramborovou křupavou slámou a omáčkou ze spálených paprik.

Absolutními superstar jsou obří grilované rozpůlené Krevety Black Tiger s thajskou zálivkou ala Nam tok s navazujícími čerstvými Mušlemi sv. Jakuba ve skořápce. Třešničkou na dortu je Uni poké, které je dokonalou chuťovou tečkou, jelikož je servírováno v ulitě ježka se salátem a bylinkami navrchu zakápnuté dresinkem.

Na místě budou prezentovány a podávány nejčerstvější mořské mody. Vše formou sharing a intenzivního gastronomického zážitku. Díky vytříbenému someliérovi Martinovi Mlejnkovi bude možné vinné párování na míru. Cena na osobu činí 1499 Kč. Celým večerem provede executive chef a majitel Štěpán po boku s Vlastíkem z Rybí šupiny. Na místě budou možné chody navíc dle váhy, a to v podobě humřího ocásku, krabu kamčatského a tuňáku z Malediv. Nenechte si ujít mimořádný gurmánský zážitek s příchutí moře.

A už jste četli tohle?  Potvrzeno spotřebiteli: Obliba HOŘKÝCH PIV roste