KÝČ jak BIČ, ale přece… Je máj, pojďme do SRDÍČEK!

v AKTUÁLNĚ/RECEPTY

Tradice velí, že máj je lásky čas. A láska, jak je známo, prochází žaludkem. Nemusíte být pekařské hvězdy, abyste připravili své polovičce sladké překvápko. Připravili jsme pro vás pár blbuvzdorných receptů (trošku s pomocí moderní konvenience), s kterými to zvládnete levou zadní!

 

Lívancová srdíčka

Na těsto: 100 g zmrazeného lesního ovoce, 1 balení Lívanečků Dr.Oetker, 300 ml vody, olej na smažení

Na ozdobení: 300 g zmrazeného lesního ovoce, 2 lžíce cukru, balíček vanilkového cukru, 1 lžička Gustinu jemného kukuřičného škrobu, balíček Šlehačky v prášku Dr.Oetker, 150 ml studeného mléka

Jak na to: Zmrazené ovoce necháme trochu povolit. Ponorným mixérem ovoce částečně rozmixujeme. Na přípravu těsta v míse smícháme směs na přípravu lívanečků s vodou a ovocem. Metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme 5 minut stát. Na ozdobení v kastrůlku smícháme ovoce s cukrem, vanilínovým cukrem a škrobem a krátce povaříme. Na rozehřátou, olejem potřenou pánev položíme formu, do které nalijeme těsto. Smažíme z obou stran dozlatova. Šlehačku připravíme s mlékem podle návodu na obale. Lívanečky ozdobíme omáčkou a šlehačkou.

Plněná srdíčka

Na těsto: 240 ml vody, 60 g másla, špetka soli, 1 lžíce cukru, balíček vanilínového cukru, 160 g hladké mouky, 4 vejce

A už jste četli tohle?  Blbuvzdorné pečení: Tuhle BUCHTU zvládnou i CHLAPI amatéři

Na náplň: 100 g směsi lesních plodů (mražené), 60 g moučkového cukru, 250 g polotučného tvarohu, 250 g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker, na posypání lžíce moučkového cukru

Jak na to: Na přípravu těsta svaříme v kastrůlku vodu, máslo, sůl, cukr a vanilínový cukr. Odstavíme z plotny, přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta, které se nelepí na okraj kastrůlku. Vložíme do mísy a do zchladlého těsta zapracujeme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plechu vyloženém papírem na pečení tvoříme srdíčka (asi Ø 8 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme! Srdíčka necháme vychladnout a podélně rozřízneme. Na přípravu náplně propasírujeme přes sítko rozmrazené lesní plody, přidáme moučkový cukr, tvaroh, jogurt a promícháme. Smetanu ke šlehání ušleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do ovocné směsi. Náplní naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Srdíčka naplníme a uložíme na 40 minut do chladničky. Před podáváním lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

A už jste četli tohle?  Milovníci plzeňského piva, seznamte se. Tohle je nový MISTR VÝČEPNÍ!

Čokoládová srdíčka

Na těsto: 100 g hladké mouky, 1 zarovnaná PL kakaa, 40 g moučkového cukru, balíček vanilínového cukru, 80 g změklého másla nebo margarínu

Na náplň: 1/3 balíčku Polevy světlé Dr.Oetker, 30 g změklého másla, lžička moučkového cukru, ½ lžičky Vanilkového aroma Dr.Oetker

Na ozdobení: 3/4 balíčku Polevy světlé a 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker, cukrové zdobení (např. Duhové kuličky Dr.Oetker)

Jak na to: Na přípravu těsta prosejeme do mísy mouk a kakao. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín a vše zpracujeme ručně dohladka. Těsto postupně vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkou vykrájíme 30 srdíček, naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Pečeme asi 10 minut. Srdíčka stáhneme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.  Na přípravu náplně rozpustíme světlou polevu podle návodu na obale. Máslo, moučkový cukr a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Vmícháme 1/3 rozpuštěné polevy, zbytek polevy necháme ve vodní lázni, aby poleva neztuhla. Vždy 2 srdíčka náplní slepíme. Tmavou polevu rozpustíme podle návodu na obale. Srdíčka ozdobíme tmavou a světlou polevou a posypeme cukrovým zdobením.

A už jste četli tohle?  10 POTRAVIN, kterými KUCHAŘI naše POVADLÁ TĚLA vzpruží a nadopují