Štěpán Návrat vybudoval dvě asijské restaurace Café Buddha, asijskou školu vaření a fine diningový podnik Benjamin. Jak chutná jeho kuchyně, to můžete poznat na odborném KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL již 1. října na výstavišti PVA EXPO PRAHA.
V 18 letech odjel Štěpán Návrat do USA, kde vystudoval vysokou školu Guilford College v Greensboro a pracoval v hotelu Four Seasons by Sheraton. Po návratu do Čech nastoupil do pražského Alcronu, kde zrovna přebíral kuchyni Roman Paulus. Dalším z milníků v jeho kariéře bylo působení v privátních lázních Monsoon Spa, které řídil Michael Tretter – známý majitel New York Tretters baru a Kolkovny. Zde Štěpán také narazil na thajskou komunitu, kterou si zamiloval. V roce 2012 otevřel svou první vlastní restauraci Bangkok.
Osudným se pro něj stal rok 2013, kdy se začal věnovat sushi a otevřel Café Buddha Balbínova. V roce 2016 začal připravovat již zmíněný ojedinělý koncept, Benjamin fine dining, který se už po roce na scéně zařadil do Michelin Guide. Sám o sobě říká, že je „poctivý a hloupý gastrokretén“. Vychutnejte si Štěpánovy thajské speciality na kongresu už příští týden! Vstupenku získáte zde.
Foto Café Buddha