Na ČUMENDO v La Verandě: Tohle extravagantní LETNÍ MENU jinde v Česku nepotkáte

v PROFIZÓNA

V kuchyni vyhlášené pražské gastronomické perly La Veranda operuje šéfkuchař Radek David, jehož nové letní menu kombinuje ingredience s takovou hravostí, že se dá titulovat jediným přívlastkem: rozmarné. Chcete ochutnat něco nového nebo udělat dojem na rande? Pak vás tahle kuchyně nesmí minout…

Šéfkuchař Radek David připravil menu s několika opravdu neotřelými hity. Když jeho kombinace poprvé přečtete v jídelním lístku, zvědavost bojuje s lehkou skepsí konzervativního hosta. Ale to jen do okamžiku, než si strčíte do pusy první sousto. V ten okamžik na vás opravdu dýchne letní nálada. „Moje menu je plné barev, svěžích chutí a zajímavých textur. Celé jsem se ho snažil udělat hodně osvěžující, kombinovat zajímavé suroviny a odlehčit na horké dny. V menu najdete různě barevná rajčata, meloun, artyčoky,“ vysvětluje Radek David.

Mezi předkrmy ční svěží rajčatový tatarák s pěnou z pečených rajčat, černými třešněmi a křupavou pečenou kůží, ale dokonale překvapí fantastická prezentace pečených kachních jater foie gras s malinami a calvadosem. Rajčatový salát s burattou je skvělou volbou pro všechny, kteří mají chuť se zlehka zasytit.

A už jste četli tohle?  VINEA se spojila s VYBRANÝMI VINAŘI a připomíná tradici hroznového MOŠTU u nás

„V menu najdete různé prvky z různých kuchyní. V dezertu meloun marinovaný v sangrii anebo ke krevetám španělské gaspacho. Chuťově vyladěné dezerty k dokonalosti,“ říká šéfkuchař.

Rozmary pro „masáky“ i vegetariány

V horkých dnech hosté ocení svěží podobu ceviche, tedy marinované ryby servírované v kombinaci s melounem, avokádem a okurkovým sorbetem či rajčatovou polévku s pěnou z mozzarelly a piniemi. Nejen vegetariány potěší bramborové knedlíčky plněné ricottou a servírované s liškami a houbovou omáčkou. Křehké a křupavé houby doprovodí společně s artyčoky také pečený hovězí pupek.

Z čerstvých ryb stojí za zkoušku šťavnatý losos s fenyklem a šafránovou omáčkou či pečený filet dorády s kalamáry, brokolicí a citronovým pyré. Pro milovníky masa je naopak připraveno selátko s pečenou cibulí, ředkvičkami a ciderem.

Samozřejmě je nutné vyzkoušet i dezerty, které jsou pro podnik La Veranda důležitým lákadlem. Pro hosty je připravena chuťově opulentní marinovaná broskev s meruňkovým gelem a třešňovým sorbetem či téměř návykové Parfait z jogurtu, vanilky a limetky v kombinaci s melounem naloženým v sangrii a jahodovou pěnou.

Tohle rozmarné letní menu je nejen zadostiučiněním pro všechny gastronomické atlety, ale určitě přinese ovoce i v případě, že chcete pozvat drahou polovičku na něco opravdu neotřelého. Večer se určitě povede.

A už jste četli tohle?  Potravinářská inspekce: Máte rádi "Prosecco"? Takhle poznáte to pravé...