Na skok se SAXANOU k plotně: Proč jí učarovaly mladý ječmen a ARABSKÁ kuchyně?

v GASTROLIFESTYLE

Miluje zmrzku, palačinky, bramboráky a vlastně všechny hitovky české kuchyně. Má to prý ale jeden háček. Petra Černocká na férovku přiznává, že si už musí hlídat kila, a proto oblíbené kalorické bomby pomalu opouští. Představitelka legendární čarodějky Saxany to má vychytané a pořád vypadá zatraceně dobře! Jak s tím souvisí gastronomie?

Člověk nestačí žasnout. Téhle dámě, že už táhne na sedmdesátku? Zpěvačka a herečka Petra Černocká zkrátka umí obalamutit čas. Ovšem jak už to tak bývá, nic není úplně zadarmo. A tak i představitelka nezapomenutelné Saxany se musí hlídat. Ať už jde o jídlo nebo o pohyb. Jak s věkem pozměnila svůj jídelníček?

„K mým nejoblíbenějším pochoutkám vždycky patřily bramboráky, palačinky, tatarák, čokoláda a nikdy neodolám dobré zmrzlině. Mívala jsem ráda i českou klasiku, ale tu pozvolna opouštím, protože si už víc hlídám kila. Snažím se vařit zdravěji, nejčastěji pracuji se zeleninovými pokrmy s rýží. Mám ráda i thajskou a arabskou kuchyni, kde je třeba si dokoupit správné omáčky a koření. Všechno už doma mám a experimentuji.“

A už jste četli tohle?  Vánoce pro barbary: RYBÍ PRSTY pro Ježíška? Vybírejte velmi pečlivě…

Petřiny životabudiče

Petra je v obdivuhodné kondici a má i pár svých fíglů, jak si formu udržet. „Prášky neberu, imunitu posiluji. Vápník, hořčík, zinek, zelený ječmen, sladkovodní řasa chlorella a všechna béčka. To je taková moje každodenní sestava. Já bych sama až tak důsledná nebyla, ale můj muž mě hlídá, jestli jsem nezapomněla. Cvičit chodím víceméně pravidelně, jenže si to pak nesmím pokazit čokoládou, zmrzlinou nebo kávou v jakémkoliv množství…“

Recept: Saxaniny těstoviny se zelím

Petra prozradila, že ráda připravuje jednu snadnou rychlovku, kterou ji naučila její kamarádka. Ta je expert na maďarskou kuchyni. Pokrm možná vypadá až moc jednoduše, ale je to prý veliká dobrota.

Co budete potřebovat: půlku hlávky bílého zelí, lžičku sádla, těstoviny, mletý pepř, sůl, 2 lžičky cukru

Jak na to: Nakrájíte na nudličky čerstvé zelí a na sádle za stálého míchání osmahnete dozlatova. Přidáte dvě lžíce cukru, který zkaramelizuje, a přidáte hojně sypkého pepře. Mezi tím si vedle v hrnci uvaříte v osolené vodě těstovinové flíčky doměkka, které potom smícháte se zelím. A je to!