A humanoid robot waiter carries a tray of food and drinks in a restaurant. Artificial intelligence replaces maintenance staff. The concept of the future. 3D rendering

Novinky v HoReCa i rady odborníků na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL a odborném kongresu

v AKTUÁLNĚ

Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL letos zaplní haly výstaviště PVA EXPO PRAHA ve dnech 29. září až 1. října. Specializovaná akce pro odborníky i amatérské milovníky gastronomie přinese kromě bohatého portfolia nových technologií, produktů a zajímavostí také atraktivní doprovodný program. Nebude chybět odborný kongres, kulinářské show, přednášky nebo módní přehlídka profesních oděvů. Jak si aktuálně stojí pohostinství u nás? To zjistíte na podzim v PVA EXPO PRAHA.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je tradiční přehlídkou toho nejlepšího, co aktuální HoReCa segment nabízí. Také letos na přelomu září a října bude přehlídkou aktuálních trendů mezi produkty, technologiemi i službami výrobců a dodavatelů. Nebude chybět poctivé řemeslo nebo možnost nahlédnout do fungování odborných institucí či firem zaměřených na toto odvětví. Jedním z velkých témat veletrhu bude také digitalizace oboru a její stále více rostoucí význam pro úspěšné podnikání v gastronomii a hotelnictví.

Návštěvníci se mohou těšit na velkou dávku inspirace, inovací a kreativity. Například na nejnovější trendy v oblasti kvalitního porcelánu od G. Benedikt Group, relaxační a herní místa pro dětské hotelové hosty od Yellow Banana, produkty z nejstarší toskánské pražírny Manaresi caffe nebo na mezinárodní portfolio gastronomických zařízení od významného dovozce A. T. Fornax. Společnost Unox představí hyper rychlou troubu Speed – X, která získala již 3 světová ocenění. Chybět nebudou v Letňanech zajímavosti jako hmyzí pochoutky, jogurtovače pro profesionály či kvalitní obalové materiály s příměsí bambusového vlákna.

A už jste četli tohle?  VINAŘI, pozor! Ročník 2019 zdá se být poněkud výjimečný...

Zájemci si mohou vybrat také z bohatého doprovodného programu. Jedním z jeho významných bodů bude školení Profesního Sdružení Sanitace nápojových cest nazvané Autorizace profesionálů PSSNC, které se koná v pátek 30. září ve spolupráci s mistry výčepními. Odborníci na veletrhu FOR GASTRO & HOTEL poradí také se zelenými úsporami vody a energií, se zařizováním interiérů podniků nebo marketingem pro restaurace. O své znalosti se podělí také přední evropský poskytovatel hotelových rezervačních systémů a hotelového marketingu, chybět nebude módní přehlídka profesních gastro oděvů ani kuchařská show.

Odborný kongres

Jaká je reálná tvář dnešního českého světa HoReCa? Na toto téma bude zaměřeno největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví v rámci doprovodného programu veletrhu. Tím je odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který se bude konat první den veletrhu. Jeho téma ROZDÍLOVÍ HRÁČI se bude věnovat inspirativním příběhům lidí i konceptů, kterým se podařilo uspět i v současné složité situaci v oboru. Zájemci se mohou přihlásit na www.kongresforgastro.cz.

V rámci kongresu vystoupí mnoho významných osobností, které představí trendy na trhu, klíčová data, nastíní perspektivy oboru, vize budoucnosti a také poradí, jak pojmout koncept svého gastronomického či hotelového zařízení v dobách vlády moderních technologií. Účastníci kongresu se setkají také například s uznávanými foodblogery v panelové debatě, mohou si vychutnat baristickou či barmanskou show nebo okusit párování jídel a nápojů z rukou profesionálů. Pomocí odborníků se také naučí, jak fotografovat pokrmy na sociální sítě, aby byl úspěch u followerů zaručen. Více informací najdete na www.for-gastro.cz.

A už jste četli tohle?  Sládci z Plzně uvařili se studenty Sametový ležák, kterým oslavují 30 let svobody