Pro labužníky: Kam si v Praze zajít na ASIJSKÝ DRINK?

v RECEPTY

Zkoušíte rádi drinky s neotřelou chutí? Máme pro vás tip, kde vyzkoušet chuť Asie. Pražská restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce tohoto kontinentu, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

Když se řekně Asie a drink, nemůže chybět saké, které je pečlivě vybrané z těch nejlepších palíren Japonska. Můžete si vychutnat jemné nuance tohoto tradičního rýžového vína v různých variantách – od světlého a lehkého po bohaté a plné chutě.

Pokud máte v hledáčku něco osvěžujícího, vyzkoušejte domácí ledové čaje, které jsou kombinací silného černého čaje, limetkové šťávy a čerstvých bylinek. Pro ty, kteří hledají neobvyklé alkoholické koktejly, je v nabídce hned několik variant. Co takhle tajuplné Thajsko, kde kromě rumu hraje hlavní roli lychee a zázvor? Ti, co mají rádi ostré, jistě zvolí Zapomenuté Chilli. Jak název napovídá červená pálivá paprička v tomto drinku nesmí chybět. Nejoblíbenějším drinkem je bezpochyby Thai Sabai. Osvěžující drink plný thajské bazalky, zázvoru a citrónové trávy.

A už jste četli tohle?  FRAJERSKÁ SNÍDANĚ: Jaké ranní MENU nás postaví na nohy a jaké CHYBY děláme?

Ať už si vyberete jakýkoli nápoj z nabídky, v PRU58 se můžete těšit na nezapomenutelný zážitek, který potěší vaše chuťové buňky a přinese vám kousek Asie přímo na váš stůl. Přijďte si vychutnat exotiku v každém doušku, tady máte trošku inspirace…

THAJSKO 

0,04 mekhong rum, 0,02 lychee likér, 2 ks nakládané lychee, 2 cm citrónové trávy, 0,01 zázvorový sirup, 0,01 limetová šťáva, sodovka

Postup: Všechny ingredience vymixujeme v blenderu s ledem, servírujeme na kostkách ledu do vinné sklenice.

 

ZAPOMENUTÉ CHILLI 

0,08 mangové pyré, 0,04 captain morgan rum, 0,04 takara plum wine, několik koleček bird´s eye chilli, 0,01 limetová šťáva, velké chilli na dekoraci

Postup: Všechny ingredience smícháme v šejkru s ledem, servírujeme do vinné sklenice s velkou chilli papričkou a prachem z řepy.

 

THAI SABAI 

0,04 mekhong rum, 6 lístku thajské bazalky, 2 cm citrónové trávy na kolečka, 0,02 zázvorového sirupu, 0,01 yuzu šťáva, 0,01 limetová šťáva

Postup: Všechny ingredience vymixujeme v blenderu s ledem, přecedíme přes sítko a servírujeme na kostkách ledu do sklenice na whiskey s trsem bazalky a limetou.