Řekněme si to otevřeně. Přestože se současné kulinářské trendy zabývají striktně čerstvými surovinami a po něčem tak šíleném, jako je konzerva, oficiálně nikdo ani nemrkne, známe to (a občas děláme!) všichni. Taková konzerva, neboli jeden z mnoha typů konvenience, ale nemusí znamenat nic špatného. Vyzkoušejte tento recept na krůtí maso na šlehačce. Za 40 minut máte hotovo.
Suroviny na 4 porce:
1 středně velká cibule, 3 lžíce oleje, 500 g krůtích prsíček, 500 g drobných brambor, 1 pomeranč, 400 g mražené baby karotky, 340 g kukuřice z konzervy, 250 ml šlehačky, sůl
Krok 1:
Baby karotku vyndejte z mrazničky a nechte ji povolit. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte k cibuli. Orestujte je tak, aby kostky masa byly opečené ze všech stran.
Krok 2:
Brambory očistěte kartáčkem na zeleninu, nakrájejte je na měsíčky. Pomeranč rozpulte a otevřete plechovku kukuřice. Povolenou mrkev, kukuřici i s nálevem a nakrájené brambory přidejte do pánve k masu.
Krok 3:
Z pomeranče pomocí lisu na citrusy nebo rukou vymačkejte do mističky šťávu. Vymačkanou šťávu opatrně přilijte k masu a zelenině. Pokud je šťávy málo, můžete omáčku zředit půl hrnkem vody. Poté přiklopte pokličkou a nechte dusit asi 25 minut.
Krok 4:
Ochutnejte, zda je maso i zelenina měkké. Pokud ano, směs zalijte šlehačkou, promíchejte a nechte ji lehce probublat, aby omáčka trochu zhoustla. Osolte a po chvíli stáhněte z plotny.