Co hýbe českou gastronomií? Přijďte se podívat 1. listopadu do Letňan!

v AKTUÁLNĚ

Už ve čtvrtek 1. listopadu se bude konat sedmý odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL. Na významné události segmentu HoReCa se sejdou odborníci, zástupci oborových svazů a asociací či podnikatelé s unikátními koncepty. Téma letošního ročníku se zaměří na udržitelnost v pohostinství. Pracujete v tomto odvětví? Pak si nenechte ujít kongres a zamiřte do PVA EXPO PRAHA.

Gastro obor v Česku se stále potýká s následky covidové pandemie a situace na trhu je pro mnohé podniky obtížná. Tak jako v jiných oborech i do pohostinství vstupuje téma udržitelnosti a její nevyhnutelnosti v byznysu. „Programem letošního ročníku KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL bude nastínění způsobů, jak z udržitelnosti získat co nejvíc, aby byla pro provoz podniku maximálně přínosná,“ řekla ředitelka kongresu Věra Špáňová.

Cenné informace i úspěšné příklady

Na jaké přednášky se mohou návštěvníci kongresu těšit? Po úvodním zahájení, kterého se s moderátorem Vlastou Korcem ujme český ultramaratonec a propagátor zdravého životního stylu Miloš Škorpil, vystoupí prezident Asociace hotelů a restaurací České republiky Václav Stárek. Jeho přednáška ponese název Limity zeleného provozu – kdy ještě dávají smysl?.

A už jste četli tohle?  RADEK DAVID. Šéfkuchař, který se rozhodl projíst celým světem: Jahody v zimě? NIKDY!

Téma Udržitelnost skrze rostlinné alternativy podrobně rozebere Tomáš Kofroň ze společnosti Green Heads, která si klade za cíl přinést nové, zdravější a zajímavé produkty na český trh. Zástupci společnosti EcoStep se ve svém příspěvku ESG a úspora vody v gastronomii a hotelnictví zaměří na úspory vody a peněz a ekologii. Společnost zaujala nejen odbornou veřejnost v nedávné minulosti vývojem unikátního bezvodého pisoáru, který pomáhá také gastronomickým podnikům šetřit finance i lidskou sílu.

Ohlédnutí i dotace

Ředitel rozvoje produktů a služeb firmy Dotykačka ČR Vladimír Sirotek se ve své přednášce ohlédne za vývojem gastronomie v posledních měsících. Jeho téma Vítězové a poražení v gastronomii za uplynulý rok ukáže, co buduje trendy a jaké příležitosti má obor před sebou.

Ve druhé části kongresu dále vystoupí také Maggie Škrabaha Dokupilová z Ministerstva životního prostředí s tématem Komunitní energetika – jak se může dotknout provozovatelů hotelů a restaurací? Jak získat dotace?. Klára Hálová z Mattoni bude hovořit o tom, co jsou přírodní minerální vody dle definice a jaké to má implikace. Její blok ponese název Přírodní minerální vody v enviromentálních souvislostech.

A už jste četli tohle?  Plzeňské pivo má svou hvězdu: V zahraničí bude českou legendu propagovat ROBBIE WILLIAMS

Během dne se na pódiu Kongresového sálu v PVA EXPO PRAHA vystřídají dále také zajímavé přednášky Den mezinárodní kuchyně od Asociace školních jídelen ČR, Zero waste na talíři od Marcely Šimkové z Data Servisu nebo Zažij, poznej a ochutnej Vietnam od Tung Nguyena z CZECH VIET. Zájemci se mohou zúčastnit také veletrhu FOR GASTRO & HOTEL.

Více na www.kongresforgastro.cz.