Pražská restaurace BENJAMIN se vydala na cesty za svými hosty

v PROFIZÓNA

Restaurace Benjamin, která oslovila michelinské komisaře, začátkem roku zkusila nabídnout službu – šéfkuchaři až do domu. Nikdo z celého týmu v čele se Štěpánem Návratem nečekal, jak velký zájem to vzbudí. Nyní přichází s jarním menu, kterým objíždí Českou republiku.

První sousta patří chlebu, máslu a pomazánce. Pak následuje Amuse bouche. Jako startovní chod je Siven, zelené jablko a křen. Kombinace, která nastartuje chuťové pohárky. Další je Celer, žloutek a kuřecí jus. Zdálo by se toto spojení převelice jednoduché a ono také je. Neuvěřitelná hravost a jednoduchost na talíři od šéfkuchařů z Benjamina.

Příběh u stolu pokračuje a tentokrát se servíruje Jeseter, libeček a morek. „Většinou se dámy zarazí a přemlouvají se k ochutnání. Poté už následuje jen spokojená tvář. Připravujeme a hrajeme si s českou klasikou. Morek prostě k naší kultuře patří,“ dodává šéfkuchař a majitel Štěpán Návrat. Jako hlavní chod přichází Daněk, houby, cibule a jus. Těžší pokrm v závěru, o to s intenzivnějšími chutěmi.

Sladkou tečkou je oblíbený Pribináček, jogurtová pěna a rakytník. Tento dezert byl opakovaně v několika modifikacích servírován v Benjaminovi. Kdo ochutnal, tvrdí, že Pribináček v podání Štěpána Návrata, Gavina Lewise a Jakuba Červenky je prostě jiný. Tato trojice je unikátní a hlavně profesionální.

A už jste četli tohle?  NEMILOSRDNÁ gastro data: Každý DESÁTÝ podnik karanténu NEPŘEŽIL

Kolik zájemci za tento grastronomický zážitek zaplatí? Cena při 4 osobách činí v případě 4 chodů 1190 korun na osobu, při 5 chodech 1390 korun. Cena se upravuje v závislosti na počtu osob a místu servisu.

Foto Benjamin