SEZÓNNÍ MENU pro gurmány? Zkuste třeba pstruha s angreštem

v GASTROLIFESTYLE

Restaurace La Rotonde v pražském legendárním hotelu Alcron najdete jen pár kroků od Václavského náměstí. Člověk nemusí být ubytovaný v hotelu, aby mohl kulinářský um šéfkuchaře Lukáše Hlaváčka ochutnat. Stačí vejít hlavním vchodem, projít kolem recepcí a výtahů a náhle se příchozí ocitá v art deco restauraci, která má styl. Symfonie pro gurmány s portfoliem sezónních variací může začít.

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček, který má nepřeberné zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací, v kuchyni exceluje. Svou praxi a poznatky promítá do každého pokrmu ve svém a la carte menu. Květák s hnědým máslem, bramborovým krémem a shijmeji se stal bestsellerem a dobrou zprávou je, že na menu zůstává.

„Nově jsem do a la carte zařadil lehká jídla plná chutí a barev, která skvěle sekundují právě probíhajícímu ročnímu období. Novým předkrmem na aktuálním menu je pstruh lososovitý s angreštem a bezinkou – ceviche z pstruha lososovitého je doplněn o svěží chuť angreštu a bezinky. Novou polévkou v menu je netradičně pojaté hráškové vellouté s bramborem, slaninou a vypečenou cibulí. Novým hlavním chodem je kuře s kukuřicí, kapustou a houbami. Měním menu postupně dle dostupných surovin. Nelze zcela plánovat, musíme akceptovat sezónnost a následně nabídku farmářů,“ dodává šéfkuchař Lukáš Hlaváček.

A už jste četli tohle?  Co jíst a pít, když je venku ABNORMÁLNÍ HIC?

Dezerty jsou ve zcela novém pojetí. Tři dokonalé sladké tečky v podobě čokolády s tonkou a karamelizovaným banánem, jenž se na jazyku rozplývá, či limetkový mousse se sorbetem ze zeleného jablka a meringuem ochuceným smrkovými výhonky, který je absolutně osvěžující, a v neposlední řadě barevně i chuťově vyladěný Mandlový košíček s jahodami, růží a granitou z rosé vína. Máte chuť na něco opravdu originálního? Pak si tuto šanci nenechte ujít.