LAHŮDKA krkonošského šéfcukráře: HOUBY trochu jinak? Zkuste tyto z ČOKOLÁDY

v PROFIZÓNA

Nemusíte chodit do hor za Měsíčky jako Maruška. Ve vyhlášené restauraci Savoya ve Špindlerově Mlýně rostou hříbky i v zimě. A navíc jsou sladké jako ta nejsladší čokoláda. Není divu, že fotka povedeného dezertu z dílny šéfcukráře Jana Vraštila kraluje Instagramu.

„Toužil jsem připravit dezert, který naše hosty nadchne a vyvolá wow efekt, když ho přineseme na stůl. A přesně takhle hříbky fungují. Hosté jsou uneseni, nejprve pohledem, a ještě více při ochutnání prvního sousta,“ září nadšením mladý cukrář.

Houby jsou vyrobené z čokolády – klobouček z tmavé čokolády je plněný hruškovým pyré. Nožička je Chantilly krém obalený v bílé čokoládě tak, aby to evokovalo hříbek. Společně s hříbkem dostanete na talíři i lístky z těsta, čokoládovo-kefírovou zeminu, a ještě jeden menší hříbek z bílků.

„Těší mě, že se naše restaurace může pochlubit nejkrásnějším dezertem v celých Krkonoších. Vždycky jsem ráda, když nás kluci v kuchyni takhle mile překvapí,“ chválí celý tým Iva Gajdošíková, marketingová ředitelka společnosti Asten Hotels, která hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně provozuje.

Špičková cukrařina není v českých horách příliš obvyklá a proto překvapí, když se zde objeví dezert, který by bez problémů obstál, i v pražské konkurenci.