RESTAURACE otevřou 25. května. Speciální appka napoví, které jsou ty BEZPEČNÉ

v AKTUÁLNĚ

Od pondělí 25. května se lidé v Česku vrátí do restaurací, bister a kaváren. Posedět si u jídla a pití bude možné za přísných hygienických podmínek, které stanovila vláda. Gastronomové jdou o krok dál a přidávají i svá vlastní dobrovolné kritéria. Aby každý věděl, že restaurace hygienické normy splňují, vyhledávač podniků Restu ve spolupráci s Makro Cash & Carry CZ a projektem OneMenu od Storyous spouští koncept Bezpečná restaurace.

Vyhledávač Restu od 20. května umožňuje ve svých aplikacích a na webu filtrovat ty restaurace, které se zavázaly ve svých provozech zabezpečit vzdálenost minimálně jeden a půl metru mezi stoly, označit prostor pro čekání hostů nebo také povolily bezkontaktní platby. Samozřejmostí je dezinfekce míst po každém hostovi, ochrana personálu a pravidelné měření teploty.

“Pro hosty restaurací bude v nejbližších týdnech důležité nejen to, zda v restauraci připravují jejich oblíbenou pizzu nebo burger, ale také, jak dbá restaurace o hygienu. Bezpečnou restaurací se přitom může stát každý podnik v Česku, který dodržuje právní předpisy a nařízení úřadů a přihlásí se k dodržování kodexu uvedeného na našem webu. Hosté pak na Restu najdou podnik podle štítku Bezpečná restaurace,” říká o projektu Jiří Moskal, výkonný ředitel Restu.cz.

A už jste četli tohle?  ČERSTVÉ, nebo TRVANLIVÉ? Tipněte si, které MLÉKO je lepší

“Z průzkumu vyplývá, že až čtvrtina lidí bude mít kvůli hygieně obavy navštěvovat restaurace. Chceme proto, aby věděli, že jít do podniku s kolegy nebo přáteli je pro ně zcela bezpečné a restaurace dělají maximum pro to, aby zabezpečily kvalitní a hygienický provoz,” komentuje data z restaurací Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous.

Projekt podporuje i velkoobchodní síť Makro Cash & Carry CZ, která je v tuzemsku hlavním dodavatelem surovin pro gastro segment. “Chceme restauracím pomoci obnovit vztah s hosty, proto jsme vytvořili jednoduchý návod jak často a jakými prostředky dezinfikovat, jak v praxi usazovat hosty a zabezpečit dostatečné rozestupy,” uzavírá Pavel Suchánek, vedoucí digitálních služeb pro HORECA v Makro.

Označení Bezpečná restaurace mohou podniky ukázat i přímo ve svých provozovnách. Certifikát získají od Restu po přihlášení se k výzvě a zařazení do seznamu Bezpečných restaurací.

O Restu

Restu.cz je průvodce po českých restauracích a jednoduchý rezervační systém. Umožňuje hostům najít ten nejvhodnější podnik ve zvoleném městě či oblasti, prohlédnout si jeho stálou nabídku i polední menu a rovnou si jednoduše udělat rezervaci. Přináší také pravidelné tipy na oblíbené, nejlépe hodnocené či nově otevřené podniky, ale i na gastronomické akce.