TIPY jak vařit chutně, úsporně a rychle…

v RECEPTY

Tipů na chutnou rychlovku k obědu nebo k večeři není nikdy dost. A pokud kromě kvalitních ingrediencí vsadíte i na moderní kuchyňské nádobí a spotřebiče, věřte, že si nejen pošmáknete, ale při vaření ušetříte i spoustu času a peněž za energie.

 

Špenátové palačinky

Suroviny na 4 porce: na palačinky – 160 g pohankové mouky, 3 vejce, 500 ml mandlového nápoje, 75 g mladých špenátových lístků, hrst lístků petrželky, sůl, pepř, olivový olej na smažení. Na salát –  260 g nastrouhané cukety, 120 g mraženého hrášku, 1 jarní cibulka nakrájená na jemné proužky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř. Na dip – 200 g zakysané smetany, hrst čerstvého kopru, 2 stroužky česneku, pár kapek citronové šťávy, sůl, pepř.

Jak na to: Suroviny na palačinkové těsto rozmixujte dohladka. Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem a opékejte palačinky 1 až 2 minuty z každé strany. Uchovejte je v teple. Na salát smíchejte v míse cuketu, hrášek, jarní cibulku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Na dip vmíchejte do zakysané smetany kopr, rozetřený česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Na palačinky rozdělte salát, přidejte kopeček dipu a podávejte ozdobené citronovými klínky. Doba 30 minut

A už jste četli tohle?  Tak trochu jiný zážitek: Vyzkoušejte chlebíčkově vinný bar v centru Prahy

 

Jogurtové placky

Surviny na 4 porce: 260 g hladké mouky, 3 lžičky kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky jedlé sody, 450 g bílého jogurtu řeckého typu.

Jak na to: Zpracujte ze všech surovin tužší těsto. Těsto rozdělte na šest bochánků a vyválejte je na pomoučněné pracovní ploše na placky o průměru 24 centimetrů. Opékejte je na rozpálené suché pánvi nebo plotýnce z obou stran, až se objeví hnědé tečky a puchýřky. Z každé strany to trvá asi minutu. Podávejte s oblíbeným salátem. Doba 30 minut

 

Kuřecí řízky se sýrem

Suroviny na 4 porce: 4 kuřecí prsa + sůl + pepř, hrst lístků bazalky, 8 plátků mozarelly, 8 plátků schwarzwaldské šunky, 200 g toustového chleba, 80 g sýru Grana Padano, hrst hladkolisté petrželky, olivový olej.

Jak na to: Rozpalte gril v troubě. Každé kuřecí prso podélně rozřízněte. Z obou stran osolte a opepřete. Dejte nap lech vyložený pečicím papírem. Na každé maso položte 2 lístky bazalky a 2 plátky mozzarelly, opepřete. Navrch položte mírně přes sebe 2 plátky šunky, konce založte pod maso a dejte grilovat. Zatím smíchejte v misce chléb, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku, směsí posypte téměř upečené maso a zlehka ji přimáčkněte. Pokapejte olejem a grilujte 10 až 12 minut dozlatova. Doba 30 minut

A už jste četli tohle?  Zkusili jsme BOŽÍ MLS (skoro) bez hříchu. Nechte se INSPIROVAT…

 

Tip

Čas v kuchyni je možné uspořit i díky kvalitnímu nádobí z kovového hliníku VIVESS, které má nepřilnavý povrch. Výkonné i designově přitažlivé jsou i elektrické spotřebiče této značky, například tyčový mixér, struhadlo, sekáček nebo horkovzdušná fritéza. Celá kolekce je exklusivně k mání v síti PENNY.  A pokud se zapojíte do tamního věrnostního programu, který potrvá do 3. dubna 2024, můžete tyhle vychytávky do moderní kuchyně získat se slevou až 66 procent!

Zdroj foto: PENNY