Udržitelnost a nové směry v pohostinství? Trendy uvede veletrh FOR GASTRO & HOTEL

v PROFIZÓNA

Ve dnech 1. až 3. listopadu proběhne přehlídka technologií, produktů a novinek v segmentu HoReCa na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. Právě tam se bude již potřinácté konat odborný veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL. Hlavním tématem letošního ročníku bude téma udržitelnosti.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL také letos propojí profesionály pohostinských oborů i milovníky gastronomie. V Letňanech se představí tuzemské i zahraniční značky, dodavatelé, výrobci i provozovatelé podniků v segmentu HoReCa. První den veletrhu proběhne také odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s tématem „Nový úděl – udržitelnost“, na němž vystoupí odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací a úspěšní podnikatelé.

Pozornost bude v rámci veletrhu zaměřena také na rozvoj studentů hotelových škol a pohostinských oborů. S podporou Asociace školních jídelen ČR nahlédnou návštěvníci události i do novinek a trendů stravování ve školách. Představen bude projekt „Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách“, který si klade za cíl zpřístupnit dětem pestrou paletu chutí. Pro všechny, kteří pracují na zdokonalování školního stravování, bude připravena soutěž Gastro projekt školní kuchyně zdarma.

A už jste četli tohle?  KAM ZA GURMÁNSKÝM ZÁŽITKEM? Třeba na show s chutí moře

Veganství i rodinná vinařství

Součástí expozic bude také sekce asijského podnikatelského sektoru. Nové cesty gastronomie představí veletrh ve spolupráci s partnerem, společností Green Heads. Nastíní, jak lze revolučně propojit tradiční gastronomii a inovativní směry nových veganských trendů, které si žádá doba. Návštěvníci budou mít možnost poznat také chutě malých vinařství na sdružené expozici.

Tři dny veletrhu přinesou také bohatý doprovodný program. První den veletrhu, středa 1. listopadu, bude zasvěcen události Zažij, poznej a ochutnej Vietnam, který přinese soutěže a prezentace pod záštitou České barmanská asociace CBA Czech Teatenders ve spolupráci s Jiřím Boháčem a Česko-vietnamským vzdělávacím institutem. Čtvrteční program 2. listopadu uvede úspěšné koncepty podniků, které dokázaly propojit udržitelnost s aktuálními trendy. Návštěvníci se seznámí s projektem organizace Rostlinně, nebudou chybět ukázky asijské a veganské kuchyně a společnost Everest Ayurveda zavede zájemce na fascinující cestu do Himalájí.

Poslední den veletrhu, v pátek 3. listopadu, propojí italskou vášeň pro kávu a mladé talenty z pohostinských oborů. A to při příležitosti konání Enzo Bencini Barista Cup 2023 – soutěže středních hotelových škol. Více na www.for-gastro.cz.